Juf Sharona

De eerste ‘thuisweek’ zit erop. Plots waren de scholen dicht en werd er van je verwacht dat je met je kind(eren) schoolwerk ging maken. Naast je werk, je huishouden, zorg voor (schoon)ouders of anderen en misschien nog wel meer bezigheden. Bovendien ben je waarschijnlijk helemaal niet opgeleid als leerkracht basisonderwijs of als docent van een vak als Nederlands, wiskunde of techniek in het voortgezet onderwijs. Misschien heb je wel een kind/kinderen met een beperking/beperkingen waarvoor normaal gesproken extra begeleiding of ondersteuning is thuis, op school of elders en nu niet meer. Dan hebben we het nog niet eens over de gesloten sportverenigingen, hobbyclubs en dergelijke waar je kind(eren) op dit moment ook niet meer naartoe kan. In al die omstandigheden heb jij het gedaan, schoolwerk thuis. Eigenlijk gekkenwerk, toch? Maar jij deed het zo goed als je kon. Geef jezelf daarom, als een ander het niet doet, krediet. Zeg tegen jezelf dat je het goed gedaan hebt. Wees niet kritisch op jezelf, maar trots!

Onder de noemer ‘Juf Sharona helpt je door de Corona’, ondersteunt zij elke ‘schooldag’ ouders en kinderen bij het schoolwerk thuis met een filmpje met tips om lekker creatief bezig te zijn of samen te leren. Volg haar pagina op Facebook en Instagram zodat je niets mist!

En als het even tegenzit, bedenk dan; Juf Sharona helpt je door de Corona!

Juf Sharona

Andere initiatieven

Oproep

Lees hier de inspirerende brief van Juf Sharona aan alle moeders, vaders en andere volwassenen die de afgelopen week met kind(eren) thuis hebben gezeten.

Wie kan er wel een O’pkikker gebruiken deze periode? Print onze O’pkikker kaartjes uit, fleur ze op en doe ze bij iemand in de brievenbus.

Het is een klein, maar hartverwarmend gebaar!

Share This